Grey resin 3D printen

Grey resin

Ons grey resin materiaal is het go-to materiaal als je op zoek bent om SLA te printen. De grijze kleur geeft details heel mooi weer en door de superfijne lagenstructuur zie je bijna niet dat het 3d-geprint is. Het heeft een betere treksterkte dan de meeste FDM materialen, omdat het door het printproces een betere hechting heeft in 3 dimensies. Waar FDM materialen laag per laag aan elkaar hechten en vaker falen tussen lagen, hebben SLA onderdelen geen voorkeursrichting na hun nabehandeling.

Dit materiaal is echter geen thermoplast en kan dus niet meer opgewarmd worden om te vervormen. Het is ook brozer dan de meeste FDM materialen, waardoor het makkelijker krast en breekt bij een val.

De beste alledaagse vergelijking op vlak van sterkte en gedrag van dit materiaal, is plexiglas.

Applicaties

De beste toepassingen voor een materiaal als dit, zijn objecten die weinig krachten zullen ondervinden in hun dagelijks gebruik. Door zijn breekbaarheid is het niet direct geschikt voor mechanische stukken of bewegende onderdelen.

Grey resin toont echter zijn sterke kanten als het gaat om erg kleine details weergeven zoals in miniaturen. Als je erover denkt om een mal te maken, kan dit ook een uitstekende keuze zijn als master vorm. Hierbij zijn de mechanische eigenschappen van het materiaal namelijk niet essentieel, maar gaat het voornamelijk om het uiterlijk van je stuk.

Belangrijke eigenschappen

Tensile strength: 65 MPa
Elongation at break: 6.2%
Heat deflection temperature: 73°C