Tools & fixtures

Tools & Fixtures

Voordelen

Het maken van tools en fixtures kan vaak duur zijn en veel tijd in beslag nemen. Investeringen worden vaak uitgesteld wat kan leiden tot daling van de efficiëntie in productielijnen. Werken met goede gereedschappen en apparatuur is essentieel voor een optimale productielijn.
3D printing technologieën kan in zeer korte tijd op maat gemaakte gereedschappen produceren tegen een betaalbare kost. Eigenlijk is dien je te beginnen met 3D printen vooraleer de productie start. Zo werk je steeds op de meest efficiënte manier.

Tools, grips en fixtures zijn stukken die helpen bij het bewerken, positioneren en assembleren van onderdelen tijdens productieprocessen.

De 3D geprint tools kunnen helpen om kosten te besparen, doorlooptijd te verkorten en het verhogen van de nauwkeurigheid.
Door de fixtures te designen op maat, is er een kleinere foutenmarge tijdens het assembleren van verschillende onderdelen.

Een uitgewerkt voorbeeld

3D print hulpstuk landmeter

Om een meetpunt goed te positioneren op een treinspoor, werd een tool 3D geprint.
Dit onderdeel heeft de perfecte vorm van het spoor en de uitsparing in de bovenkant zorgt er voor dat het meetpunt steeds op dezelfde plaats komt te staan.