Hoge temperatuur kunststof 3D printen

High Temp Resin

Deze high temp resin heeft zijn grootste troef in de naam; deze kunststof kan temperaturen tot 238 °C aan zonder problemen. Dit getal wordt bekomen door een gestandaardiseerde test waarbij een druk van 0.45MPa aangebracht wordt. De temperatuur die we meten op het moment dat het stuk 0.25mm meegeeft is de ‘heat deflection temperature’. Stukken uit dit materiaal zullen dus echt niet snel vervormen onder een hoge temperatuur.

Verder heeft het gelijkaardige eigenschappen aan de andere resins die we 3d-printen. Best een hoge treksterkte, waardoor het erg sterk is in alle richtingen, maar het is ook broos en heeft geen grote rek voor het breekt. Dit wil zeggen dat een onderdeel in deze hoge temperatuur kunststof bij een voldoende hoge val zal breken met een mooie breuk.

Applicaties

De toepassingen voor deze kunststof zijn vrij evident. Als je nood hebt aan een custom stuk dat moet blijven werken (zonder smelten) in een oven, dan is deze hoge temperatuur kunststof de duidelijke keuze.

Denk aan een proces waarbij iets in een oven gebakken hoeft te worden, maar de bodem van deze oven niet mag raken. Een onderdeel dat uw product opheft en zelf geen probleem ervaart van de temperaturen is een perfecte oplossing.

De eigenschappen van dit materiaal spreken niet direct aan voor andere toepassingen. Het is bovendien prijziger dan andere opties als het niet om temperatuur gaat.

Belangrijke eigenschappen

Tensile strength: 51.1 MPa
Elongation at break: 2.4%
Heat deflection temperature: 238°C