Bespaar tijd en geld met industrieel 3D-printen

Metal 3D Printed spare part

Zoals je hebt kunnen lezen in een vorige blog, heeft 3D-printen heel wat voordelen voor onder meer productontwikkeling in de industrie. Dit geldt echter niet alleen voor projectmatige, maar ook voor permanente industriële toepassingen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van industrieel 3D-printen.

Sneller, minder kosten én dichter bij huis

3D-printing op industriële schaal zit in ons land sterk in de lift. Deze positieve ontwikkeling heeft een aantal redenen. Eén daarvan is dat de techniek van het 3D-printen enkele jaren geleden vooral werd gebruikt als prototyping tool. De laatste jaren is dit echter veranderd en wordt het steeds meer ingezet voor productiedoeleinden. Dit heeft als gevolg dat de verschillende toepassingen steeds interessanter worden, omdat het ook voor de industrie een groot aantal voordelen met zich mee brengt:

- 3D-printen maakt het mogelijk om onderdelen die niet meer op voorraad zijn tegen lagere kosten te produceren;
- Het helpt componenten uit de supply chain te stroomlijnen;
- Onderdelen met complexe vormen kunnen eenvoudig 3D geprint worden;
- Het 3D-printen van onderdelen op aanvraag voorkomt veroudering van voorraad;
- 3D-printen zorgt voor snellere beschikbaarheid;
- Het is een duurzame productiemethode die zorgt voor minder (rest)afval.

Verder kan het produceren door middel van 3D-printen eenvoudig in eigen land plaatsvinden, waardoor je ook transporttijd en -kosten uitspaart.

Met 3D-printing zijn er geen obstakels meer

Het grootste voordeel van industrieel 3D-printen is dat er geen obstakels meer zijn. Letterlijk elke vorm is mogelijk. Denk hierbij aan ingewikkelde, organische vormen, zoals bijvoorbeeld een slakkenhuis. 3D-printers kennen op dat vlak geen limieten. Kortom, the sky is the limit.

Meer info over industrieel 3D-printen

Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst en wil je graag meer informatie over industrieel 3D-printen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met onze kennis op het gebied van 3D-printen en scannen graag verder.